BBP Genel Başkanı Destici Partilileriyle Beraber Oruç Açtı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hiçbir hakim ve savcı suç, çete ve örgüt uydurmaz.

BBP Genel Başkanı Destici Partilileriyle Beraber Oruç Açtı
Fakat ortada milli iradeye karşı bir darbe girişimi varsa, bütün siyasi partilerin ortak tavır takınıp karşısında durması gerekir” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti üyeleriyle birlikte iftar yaptı. Destici, iftar yemeğinin ardından gündemdeki konularla ilgili bir değerlendirme yaptı. Batılı ülkelere yüklenen Destici, batılı ülkeleri kendileri için istediklerini, İslam dünyası için istemedikçe dost olarak kabul edemeyeceklerini söyledi.

Batıyı kan ve gözyaşının kaynağı olarak niteleyen Destici, “Büyük Birlik Partisi olarak başından beri Avrupa Birliği’ne karşıyız. Çünkü bizi Avrupa Birliği’ne almayacaklar, bu sadece bir hayal tüneli” diye konuştu.

Destici, Ergenekon Davası’ndaki tutuklamalara da değindi. İş dünyası, basın, askeriye ve siyaset dünyasındaki önemli isimlerin ceza almasından dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Destici, bu denli üst düzey insanların hala demokrasi dışı yollarla hükümet devirmeye çalışmasının da bir o kadar üzücü olduğunu söyledi.

Verdikleri kararlardan dolayı hakim ve savcıları suçlamanın yanlış olduğunu söyleyen Destici, sözlerine şöyle devam etti:
“Hiçbir savcı, hiçbir hakim ortada suç, çete, örgüt yokken kendisi suç, çete ve örgüt uydurmaz. Herkesin hukuka saygı göstermesi gerekiyor. Tabii kurunun yanında yaşın da yanmasını istemeyiz, Yargıtay safhasının da beklenmesi gerekiyor. Ortada bir hata varsa mutlaka düzeltilecektir. Fakat ortada milli iradeye karşı bir darbe girişimi varsa, bütün siyasi partilerin ortak tavır takınıp karşısında durması gerekir. Türk toplumu darbeler yüzünden hak ettiği seviyeye gelememiştir. Geçmişte darbe yapanlar bırakın ceza almayı, ödüllendirildiler. Suçun karşılığı neyse hakkaniyet çerçevesi içinde verilmeli. Kimse bu hadiseyi kullanıp sokak hareketlerine çevirmemeli. Hukuka saygılı olmalıyız.”
Kaynak: İHA