Yozgat’ta Deve ve Mehter Takımı İle İftara Daveti

Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Bozok Bereket Kervanı Yerköy ilçesinde yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Ramazın’ın ilk günü devler eşliğinde yola çıkan Bozok Bereket Kervanı düzenlediği 19 iftar programında yaklaşık 50 bin kişiye iftar verdi.
Son iftarı Yerköy ilçesinde veren Bozok Bereket Kervanı, iftar öncesi develer ve mehter takımı öncülüğünde Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve daire müdürleriyle birlikte caddelerde yürüyerek vatandaşı iftar yemeğine davet etti.

Düzenlenen etkinlikten memnun kalan vatandaşlardan Durak Zorlu, “Çok güzel bir etkinlik olmuş, çok beğendim. Çocuklar ilk defa bir deve gördüler. Mehter takımının gösterileri güzeldi. Böyle bir etkinlik Yerköy ilçemizde ilk defa düzenleniyor. Çok memnun olduk, düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı açıklamada,” Ramazan ayının başında Bozok Bereket Kervanı olarak arkadaşlarımızla yola çıktık. Amacımız sayın başbakanımızın da söylediği gibi yemeğimizi lüks otellerde güzel süslü davetlerde değil de halkımızla beraber yemek için yola çıktık. Bugüne kadar 13 ilçemizde ve merkezde 6 yerde olmak üzere 19 iftar yemeği verdik. Tabi 48 bin civarında vatandaşımızla beraber yemeğimizi açtık gittiğimiz yerlerde esnafı gezdik daire müdürleriyle devlet millet kaynaşması adına güzel bir organizasyon oldu neticesinde de 50 bin civarında vatandaşımızla müşterek dua ettik müşterek yemek yedik güzel bir çalışma sergilediğimizi düşünüyorum” dedi.

Yerköy Molla Hüsrev Camii önünde düzenlenen iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve Yerköy halkı katıldı.

Kaynak: İHA