Polis Yazar, "polis Ölümlerini" Yazdı

ANKARA - SERDAR AÇIL - Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Ali Bayram, polis intiharlarını son yazdığı kitabında kaleme aldı.

Bayram, gerçek hikayelerden esinlenerek kaleme aldığı "İntiharda Polis" adlı romanını, İzmir'de Çeşme adliyesi önünde yaşamına son veren polis memuru Erol Benzer'e adadı.

"Aynasız Düşüncelerim", "Kertik" ve "Arsine, Tehcir'de bir Ermeni Kızı" adlı eserleri bulunan polis memuru Ali Bayram, son kitabıyla çalışma şartlarına ve polis intiharlarına dikkati çekmeyi amaçladığını ifade etti.

Polisin mesaiye bağlı kalmaksızın çok zor koşullarda çalıştığını ve zamanla sosyal hayattan koparak yalnızlaştığını savunan Bayram, birçok polisin içine düştüğü bu sürecin, bazı polisleri intihara sürüklediğini öne sürdü.

Romanında, yaşamına son vermenin çözüm olmadığını anlatmaya çalıştıklarını bildiren Bayram, "Oysa o mermi sadece sizi öldürmüyor. Tüm sevdiklerinizi etkiliyor. Ocaklar sönüyor, yürekler yanıyor. Eserde intiharın çözüm olmadığını, bir kurşunun onlarca kişiyi yaktığını anlatıyoruz" ifadesini kullandı.

-"Başka yürekler yanmasın"

Kitabını, Çeşme adliyesi önünde yaşamına son veren Erol Benzer'e adadığını belirten Bayram, "Her gelen acı haber, hepimizin yüreğini yakıyor. Artık buna dur demek istiyoruz. Çalışma şartları, stres, yoğun tempo. Başka yürekler yansın istemiyoruz. Bunun için ne yapabiliriz, buna çalışıyoruz" diye konuştu.

Bayram, 18 yıllık memuriyeti döneminde birçok olaya şahitlik ettiğini, meslektaşlarının acı hikayelerini dinlediğini aktararak, "Farklı eserlerim var. Çalışmalarım oldu ancak ilk kez bir eserimi gözyaşları içinde yazdım" şeklinde konuştu.

Emniyet Sendikası'nın katkısıyla 30 bin basılan romana özellikle polislerden yoğun ilgi olduğuna işaret eden Bayram, satıştan elde edilecek geliri Erol Benzer'in oğlunun eğitim giderlerine harcayacaklarını dile getirdi.

-Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer

Kitabın önsözünü yazan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer de polis intiharlarının teşkilatın yüreğinde kanayan bir yara olduğnu belirtti.

Sendikanın kuruluş amaçlarından birisinin de intiharların önüne geçebilmek olduğunu dile getiren Sezer, "İntihar olgusu teşkilatta ciddi bir sorun. 9 günde bir polis memurunun intihar ettiği bir teşkilattan bahsediyoruz. Baskı, mobbing, yıldırma polisi intihara doğru sürüklüyor. Polis intiharları görmezden geliniyor, üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Biz intiharların gerçek nedenleri ortaya konulsun, başka polisler intihar etmesin istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA