Acemi Birliklerinin Küçük Şehirlere Taşınması

BAYBURT - AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, "Acemi birliklerinin Bayburt'ta, Gümüşhane'de olması buraların ekonomisini canlandıracaktır" dedi.

TBMM'nin tatile girmesinin ardından seçim bölgesi olan Bayburt'a gelerek çeşitli ziyaret ve çalışmalarda bulunan Özbek, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Savunma Bakanlığı tarafından çalışmalarına başlanan, bazı büyük şehirlerde bulunan acemi birliklerinin, Bayburt'un da aralarında bulunduğu küçük illere kaydırılacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Özbek, 2013 yılı plan ve bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün tarafından dile getirilen ve Milli Savunma Bakanlığınca da olumlu karşılanan talep üzerine Genelkurmay Başkanlığının da çalışma başlattığını ifade ederek, "Milletvekili arkadaşımız o konuşmasında 'Acemi birliklerinin veya askeri birliklerin büyük şehirlerde olması bir anlam ifade etmiyor ama küçük şehirlere bu birlikler kaydırılırsa hem o şehirlerin ekonomisini canlandırır, hem de göçü durdurur' diyerek bir öneri sunmuştu. Bunun üzerine de Sayın Bakan bir çalışma içerisine girdi ve şu anda Genelkurmay Başkanlığında böyle bir çalışma var" diye konuştu.

Acemi birliklerinin İstanbul, İzmir veya Ankara'da olmasının o şehirlere bir anlam katmadığını dile getiren Özbek, şunları kaydetti:

"Acemi birliklerinin bu şehirlerde olması bu şehirlere sadece yük katıyor. Bu birlikler Bayburt, Gümüşhane, Yozgat gibi küçük ve gelişmekte olan illere verilirse ciddi anlamda hem göçü durduracak bir durum oluşturur, hem de esnafı canlandıracak bir altyapı olur. İstanbul'u da bu şekilde kurtarmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü İstanbul'da 14 milyon insan yaşıyor. İstanbul da bizim şehrimiz. Bu şekilde sürekli göç alması İstanbul'un da yaşanmaz bir hal almasına neden oluyor. Acemi birliklerinin Bayburt'ta, Gümüşhane'de olması buraların ekonomisini canlandıracaktır. Acemi birliğinin Bayburt'a gelmesi durumunda da üniversite ile Bayburt ekonomisini kalkındıracaktır."

Kaynak: AA