Honduras'ta Cezaevinde Mahkumlar Arasında Kavga

TEGUCIGALPA - Orta Amerika ülkelerinden Honduras'ta bir cezaevinde mahkumlar arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü, 3'ü güvenlik görevlisi olmak üzere 12 kişi yaralandı.

Polis Sözcüsü Miguel Martinez yaptığı açıklamada, başkent Tegucigalpa'nın kuzeyinde 3 bin 350 tutuklunun kaldığı Honduras Ulusal Cezaevinde mahkumlardan birinin bazı mahkumlara saldırması sonucu çıkan kavganın büyümesi üzerine olaya müdahale eden 3 güvenlik görevlisinin yaralandığını belirtti.

Martinez, müdahele sırasında 3 mahkumun hayatını kaybettiği, 9'unun ise yaralandığını kaydetti.

Hapishane Müdürü Jose Simeon Flores ise mahkumlardan bazılarının kendilerini diğer mahkumlara karşı korumak için silah kullandığı ifade ederek, polis ve askerin müdahalesiyle hapishanenin kontrol altına alındığını belirtti.

ABD'de faaliyet gösteren İnsan Hakları Komisyonunca hazırlanan bir raporda, ülkedeki hapishanelerin güvenlik durumunun çok yetersiz olduğu, özellikle San Pedro Sula'daki hapishanede bulunanların kaçmak istemeleri halinde bunu gerçekleştirebilecek güçlerinin olduğu kaydedilerek, 24 hapishanenin kontrolünün ise tutukluların elinde olduğu ileri sürülmüştü.

Kaynak: AA