Bilsam, Suriyelilere Dondurma İkram Etti

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), Malatya’da Beydağı Konteynır Kentte kalan Suriyelilere, dondurma ikramında bulundu.

Bilsam, Suriyelilere Dondurma İkram Etti
Eğitim ve kültür başta olmak üzere birçok bilimsel konuda çalışmalar yapan BİLSAM, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Beydağı Konteynır Kentte kalan Suriyeli vatandaşlara dondurma ikramında bulundu. BİLSAM Gençlik Birliği tarafından gerçekleştirilen dondurma ikramı sırasında Suriyeli çocukların bir hayli keyifli oldukları gözlerden kaçmadı.

BİLSAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’da Beydağı Konteynır Kentte kalan Suriyeli mültecilerle her fırsatta bir araya geldiklerini kaydederek, “Suriye’de iç savaş yaşanıyor. Bu savaş sonucu 300 bine yakın Suriyeli mülteci Türkiye’de bulunuyor. Diğer ülkelerde gidenlerle bu sayı çok daha fazla. Ama Türkiye’de 300 bin Suriyeli var. 7 bini de Malatya’da bulunuyor ve Beydağı Konteynır Kentte ikamet ediyorlar. Ramazan ayı dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarımız burada çok değişik faaliyetler yürüttüler. Bizde geçtiğimiz günlerde BİLSAM olarak Hayat Vakfı ile birlikte iftar yemeği verdik ve sonrada dondurma ikramında bulunduk. BİLSAM üyesi bir grup arkadaşımız 100 bine yakın dondurma ikramında bulunmuşlardı. Bizde zaman zaman konteynır kentte Suriyeli vatandaşlara dağıtıyoruz. Bu kapsamda 7 bin Suriyeliye dondurma ikramında bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA