Aldırmaz Görme Engelli Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Braille alfabesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenen 17 görme engelli öğrenci, İzmir’de sertifika sevinci yaşadı.

Aldırmaz Görme Engelli Öğrencileri Yalnız Bırakmadı
Öğrencilerin sertifika törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir İl Müftülüğü ve Engelleri Aşanlar Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü görme engellilere yönelik Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim öğrenme kursunu tamamlayan 17 görme engelli öğrenci sertifikalarına kavuştu. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Engelleri Aşanlar Derneği Başkanı Atilla Korkmaz ve öğrenci velileri katıldı.

Bornova Pınarbaşı Aşiyan Düğün Salonları’nda gerçekleştirilen tören iftar yemeğiyle başladı.

İftarın ardından sahneye çıkan öğrenciler Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiirler okuyarak hem törene gelenleri hem de ailelerini mest etti. Tören sonunda büyük sevinç yaşayan öğrenciler hediyelerini başından beri destekçileri olan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'dan aldı.

Programa, uluslararası bir ödül almak için gittiği İsviçre’nin Montrö kentindeyken görme engelli öğrenciler tarafından telefonla davet edildiğini belirten Zihni Aldırmaz, şöyle konuştu:
“Aradılar ihtiyaç duyduklarını söylediler. İyi ki aramışlar burada birlikteyiz. Buradaki muhteşem tabloyu bize yaşattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”
17 görme engelli öğrencinin Kur'an-ı Kerim öğrenerek sertifika sevinci yaşadığını ifade eden İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül de, görme engelli kız öğrenciler için de aynı kursların düzenleneceği müjdesini verdi.
Kaynak: İHA