Vali Duruer, 'hür ve Özgür Yaşayabilmemizi Atatürk'e Borçluyuz'

30 ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu Edirne Valisi Hasan Duruer’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Vali Duruer, 'hür ve Özgür Yaşayabilmemizi Atatürk'e Borçluyuz'
Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansaray’ında düzenlene resepsiyonda Vali Duruer davetlileri kapı girişinde karşıladı

Resepsiyona Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle şehit aileleri katıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonunda yaptığı konuşmada, “Ağustos ayı Türk Milleti'nin zaferler ayıdır” dedi.

Vali Duruer,"Nasıl ki Alparslan, Diojen'e karşı Malazgirt savaşını kazanıp, Anadolu'yu bizlere açtıysa, Mohaç'ta Kanuni'nin orduları 2 saat içinde Macar ordularını telef edip, Orta Avrupa'yı Osmanlı'ya kattıysa. En zor, en sıkıntılı zamanımızda Balkan Savaşı'nın bozgunundan sonra Çanakkale'de kazandığımız muhteşem Zafer'in beraberinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni kazanmasıyla birlikte Türkiye'nin toprakları ebediyen, Türk Yurdu olması sağlanmıştır. O zafer sayesindedir ki, şu anda bu resepsiyonu çok rahatlıkla yapabiliyoruz ve bu memlekette hür ve özgür olarak yaşayabiliyoruz. Biz Atatürk'e ve onun silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz. Şu an etrafımıza baktığımız zaman, gerçekten bir ateş çemberi içerisindeyiz. Bu ateş çemberinden kurtuluşta yine ordumuzun güçlü olmasıyla, ekonomimizin güçlü olmasıyla, birlik ve beraberlik sayesinde olacaktır. Ben başta büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını rahmetle anıyor ve hepinize saygılar sunuyor ve Zafer Bayramınızı kutluyorum" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA