İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'nun Açılış Töreni

İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu'nun açılışı törenle yapıldı.

Açılış törenine, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz ile Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda muhtar temsilcisi katıldı.

Burada konuşan Başkan Özhaseki, Kayseri'nin bir ticaret şehri olduğunu, şehirlerin geleceğini yerel yöneticilerin belirlediğini söyledi.

Özhaseki, "Yerel yöneticilerin ufukları neyse, o şehirlerin geleceği de odur. Yöneticiler zamanı doğru okuyan, iyi niyetli, gayretli ve risk alan insanlarsa, o şehirler büyüyor ve gelişiyor. Eğer yöneticiler gününü gün ediyorsa, zamanı doğru algılayamıyorsa, geleceği düşünmüyorsa, o şehirler geriliyor ve giderek küçülüyor" diye konuştu.

Muhtarların mahallelerde büyükşehir belediyelerinin eli kolu olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Muhtarlarımızın şehirle alakalı bir düşünceleri varsa, bir araya gelsinler konuşsunlar diye belediyemize ait olan bu binayı onlara tahsis ettik, umarım arkadaşlarımız burada şehirle alakalı güzel kararlar alırlar ve bizlere yardımcı olurlar" şeklinde konuştu.

Federasyon Başkanı Akdeniz ise, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de bir İlke imza attığını, Türkiye genelinde muhtarları tek çatı altında toplayan ilk belediye'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, Özhaseki'ye teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA