Sosyal Medyada Başbakan Erdoğan'a Hakaret İddiası

YALOVA - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bir fabrikanın genel müdürünün, sosyal medyada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddiasının ardından görevinden istifa etmesine ilişkin, "Fabrika yönetimi bu konuda çok muzdariptir, üzüntülerini belirtmişlerdir" dedi.

Coşkun, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Akay'ın iş yerinde düzenlediği basın toplantısında, Mehmet Fatih Tanverdi'nin paylaşımlarıyla ilgili konunun Ankara'ya, partisinin genel merkezine, Başbakanlığa yansıdığını bildirdi.

Olayla ilgili haberi internet sitesinde okuyunca ihtiyatlı davrandığını ve gelişmeleri takip ettiğini dile getiren Coşkun, şöyle konuştu:

"Gerek fabrikanın sahibi olan grupla teşriki mesaisi olan çevrelerden gerek genel müdürün yakın çevresinden gerekse grubun içinden görüşmelere başladım. En son fabrikanın CEO'su Ahmet Dördüncü ile görüştük. Daha sonra Ali Dinçkök beyle görüştük. Onlar beni aradı. Böyle bir hesabın doğru olduğu, hesaptan habere söz konusu olan paylaşımın yapıldığı görüldü.

Orada paylaşılanlar, sıradan bir insanın bile paylaşmaması gerektiği görüşler. Hele de bir kurumun başında olan, sorumluluk taşıyan birisinin bu tür ifadeler kullanması kabul edilebilir bir şey değil, üzücü, çirkin bir şey. Ahlaki ölçülerin dışında ifadeler. Üzüldük tabii. İlin bir milletvekili ve Sayın Başbakanımızın mesai arkadaşı ve temsilcisi olarak buna duyarsız kalmam mümkün değildi. Gereken neyse her türlü adım atıldı. Fabrika yönetimi bu konuda çok muzdariptir, üzüntülerini belirtmişlerdir. Bu görüşlerin grup tarafından paylaşılması mümkün değil. Dolayısıyla böyle bir hatanın içerisine fabrikanın tümünü sokmamak gerekir. Bütün sorumluların, gerek idari gerek bu grubun sahipleri noktasında üzüntülerini ve özürlerini ifade ettiler. Sonuçta ilgili kişi istifasını vermiş, grupla ilişkisi kesilmiştir."

Coşkun, konunun yargı boyutu da olduğunu ve Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçeceğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA