Demirtaş, TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Seçildi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin en fazla üyeye sahip konseyi olan Ticaret Odaları Konseyi’nin başkanlığına seçildi.

Demirtaş, TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkanı Seçildi
3. defa bu göreve seçilen Demirtaş, “Ticaret odalarımıza, tüm konsey üyelerimize ve TOBB camiamıza en iyi hizmeti vermek için çalışacağız” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 1 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilen genel kurulunda seçilen Ticaret Odaları Konseyinin ilk toplantısı, 2 Ağustos Cuma günü Ankara’da TOBB Genel Merkezi’nde yapıldı. Ticaret Odaları Konseyi’nin TOBB’da en fazla üyesi olan konsey olduğunu belirten Demirtaş, “Türkiye’nin ticari hayatında büyük önemi olan ticaret odalarımız bu konseyde temsil ediliyor. Konsey’de İzmir’deki ticaret odaları 5 üye ile temsil edilip ağırlığını koyarken, Ege Bölgemiz de 30 kişilik konseyde 13 üye ile temsil edildi. Kentimizin ve bölgemizin bu şekilde etkin temsili de bizim için ayrıca önemli ve mutluluk verici” dedi.

İzmir ve Ege’nin ağırlığı olan konseyin ilk toplantısında tek aday olarak tüm üyelerin oylarıyla Ticaret Odaları Konsey Başkanlığına seçilen Demirtaş, “3. defa bu göreve seçilmekten büyük onur duyuyorum. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve beni seçen tüm konsey üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Demirtaş, başkan yardımcılıklarına Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın seçildiğini belirterek, “Bu göreve 3. defa seçilmem nedeniyle, hiç yabancı olmadığım, çok iyi bildiğim bir görev. Ticaret Odaları konseyimiz olarak hem ticaret odalarına hem de TOBB camiasına en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na projelerinde destek olacağız. Kentimize, bölgemize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Ticaret Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı seçilen Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken konseyin en deneyimli ismi olan Ekrem Demirtaş’ı başkan seçmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Ekrem Başkanımız bizim duayenimiz, bu görevi eni iyi şekilde yapacağında hiç şüphemiz yok. Bir başkan yardımcılığının da Aydın’a gelmesiyle birlikte Ege’nin konseyimizdeki ağırlığı daha da arttı. Tüm üyelerimize en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Ege Bölgesine, konseyimize ve tüm camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA