10.ramazan Şenliklerinin Yıldızı Hacivat Karagöz Gölge Oyunu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 10. Ramazan Şenliklerinde de 12 Temmuz 2013 günü başlayan ve 22 gündür devam eden Hacivat Karagöz Gölge Oyunu gösterileri sona erdi.

10.ramazan Şenliklerinin Yıldızı Hacivat Karagöz Gölge Oyunu
Şenliklerde ana sahne dışında parklarda, mahallelerde, sitelerde ve köy meydanlarında okul bahçelerinde yapılan gösteriler sadece çocuklar değil yetişkinler tarafından da ilgiyle izlendi. 10 ayrı Hacivat Karagöz oyununun her akşam iki ayrı sahnede yapılan gösterileri yetişkinlere eski günleri hatırlatırken, çocuklara da Hacivat Karagöz Gölge Oyununu tanıttı ve öğretti. Gösteriler Masal Parkı ana sahnesi ve mahallelerde parklarda kurulan sokak sahnelerinin yanı sıra, Beylerbeyi Köyü, Burç Köyü, Muhacır Osman Köyü, Küçük Kızılhisar Köyü, Bağlarbaşı köyü, Dülük Köyü, Cevizli Köyü, Oğuzeli Cumhuriyet Meydanı, Sosyal Tesisleri, Yeşildere ve Körkün Köyünde de sahnelendi. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü iş birliğinde de Müdürlüğe bağlı Gaziantep Çocuk Yuvası, Şahinbey Çocuk Yuvası, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde de gösteriler yapıldı. Huzurevinde kalan yaşlıların gösterileri izlerken ki mutlulukları görülmeye değerdi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, 10. Ramazan Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen 47 ayrı Hacivat Karagöz gölge oyununu elli bini aşkın çocuk ve yetişkinin izlediğini söyledi

Marangoz, “Hacivat Karagöz Gölge Oyunu Geleneksel Ramazan Eğlencelerinin vazgeçilmezi, Hayali Ahmet Aksoy’un çok özel sunumları ile gerçekleşen oyunlarla Hacivat ile Karagöz bu yıl da şenliklerimizin yıldızı oldular. Zira gösterileri sadece çocuklar değil büyükler de yoğun ilgi ile izlediler” dedi.

Kaynak: İHA