Türk Milleti Uygarlık Yoluna Devam Edecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Milleti Uygarlık Yoluna Devam Edecek
Güzelbey, “91. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı hazırlanışı uygulanışı ve sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dünya tarihinde önemli bir yer tutuyor” dedi.

Başkan Güzelbey, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ulusumuz tüm kararlılığı ile girdiği kaderini tayin edecek bu savaşta, “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrine uyarak 9 Eylül’de İzmir’e girmiş ve ülkemizi paylaşmaya çalışan düşmana son darbeyi vurmuştur. Tarih boyunca çeşitli senaryolarla parçalanmaya, yok edilmeye çalışılan bir ulusun tekrar ayağa kalkışı işgalci güçlere tarih önünde tekrar hak ettiği dersi verişi adeta Afyon ovasında destanlaşmış, bu haykırış yeni kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temel direklerinden biri olmuştur.

91 yıl önce ülkemizi parçalamaya çalışanlar, aldıkları cevapları bugün bile unutmayacaklardır. Türk ulusu atamızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir. Türk genci damarlarındaki asil kandan aldığı güçle vatanının bütünlüğüne ve halkının özgürlüğüne kastedeceklere gereken cevabı verecektir. Bizlere düşen en büyük görev, cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Bugün ülkemizde birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik senaryolar tertiplenmekte. Vatandaşlarımız ve kurumlarımızla bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu doğrultuda Atatürk ilke ve inkılâplarının korunması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşüncelerle Yüce Önder Atatürk’ü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, silahlı kuvvetlerimizin ve halkımızın Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”
Kaynak: İHA