Toki Bingöl'de 599 Adet Konutu Satışa Sundu

BİNGÖL - Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca , Bingöl merkez İçmeler mevkiinde Alt Gelir Grubu Konut Projesi çerçevesinde, 582 adet 2+1 ve 117 adet 3+1 toplam 599 adet konut satışa sunuldu. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için Halk Bankası Bingöl şubesinde 28 Ağustos tarihinde başlayan başvurular, 18 Eylül'de sona erecek.

Bingöl Merkez Güveçli köyü içmeler mevkiinde Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında TOKİ tarafından 2 oda 1 salon 482 adet konut için bin TL, 3 oda 1 salon 117 adet konut için de iki bin TL başvuru bedeli alınıyor.

Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkının tanındığı projede; 2+1 olarak yaptırılan 482 adet konut için 54-74 bin TL toplam fiyat ve yüzde 12 peşin ile 180 ay taksitle, 3+1 olan 117 adet konut da 81-105 bin TL toplam fiyat ve 3 ödeme seçeneği ile satılıyor.

TOKİ tarafından satışa sunulan konutlardan ev almak isteyen vatandaşlar banka şubesine akın etmeye başladı.

Satışın başvuru sırasına göre yapılacağını sanan vatandaşlar, kısa süreli izdihama neden oldu. Banka yetkililerinin, satışların başvuru sırasına göre değil, noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceğinin belirtmesi üzerine vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Müracaatların tamamlanmasıyla birlikte başvuru sayısının konut sayısından fazla olması halinde projelerde ev almaya hak kazanacaklar noter huzurunda yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek. "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası" noter huzurunda; banka ve TOKİ yetkilileri denetiminde 27 Eylül'de gerçekleştirilecek, kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini 30 Eylül'den itibaren geri alabilecek.

Kaynak: AA