Amasya Emniyet Müdürü Bayazıt, Müteahhitlere Otopark Yapın Çağrısında Bulundu

AMASYA - Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, kentte yaşanan trafik ve park sorununun özel sektörde müteahhitlerin yapacağı otoparklarla çözülebileceğini savundu.

Bayazıt, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Gayeker, Asayiş Şube Müdürü Hakan Uzun ve Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürü Aziz Batmaz ile emniyet müdülüğü konferas salonunda trafik sorunlarına ilişkin esnaflara yönelik düzenlenen toplantıya katıldı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Müdür Vekili Celal Sarısoy tarafından yapılan sinevizyonlu sunum sonrası Amasya Emniyet Müdürü Bayazıt, esnafların sorunlarını dinledi.

Toplantıya katılan müteahhitlerden Amasya Belediyesi dışında özel sektör eli ile kentin çeşitli noktalarına otopark yapmalarını isteyen Bayazıt, "Müteahhitlerimize bunu bir fikir olarak sunuyorum. Belediye zorlanıyor, yapamıyor. Bari siz özel sektör olarak yapın. Biz de size destek olalım. Hem trafiğe katkıda bulunursunuz, hem de ticari anlamda çok kazanırsınız" dedi.

Amasya'nın her mahallesine otoparklar yapılması gerektiğini belirten Bayazıt, Amasya'nın bir kaç yıl içinde park sorununun çözümlenemeyecek boyutlara geleceğini ifade etti.

En azından her bir müteahhidin birer otopark yapması çağrısında bulunan Bayazıt, söz konusu otoparkların trafik sorununu rahatlatacağını, diğer taraftan da ticari anlamda gelir sağlanacağını kaydetti.

Amasya'da her yıl yollara binlerce yeni aracın çıktığını anımsatan Bayazıt, "Gerçekten karşımızda büyük bir yük var. Çözülmesi gereken bir problem. Yollar sabit, parklar yeterli değil yenisi yapılamıyor. Her geçen sene bu problem artıyor. Trafikçi polislerimiz bu düzeni sağlamak, yaya trafiği akışını sağlamak, çocuklarımızın güvenli seyehatini sağlamak trafik kazalarının önlenmesi için çaba saf ediyor. Amasya'nın şartlarını göz önünde bulundurarak bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Amacımız ceza yazmak değil" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan esnaflar, kentte kısmen veya tamamen kapatılan kavşakların yeniden açılmasını ve sinyalizisyon olan kavşaklarda yeniden düzenlemeler yapılmasını istediler.

Kaynak: AA