30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu

DENİZLİ - Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, "Büyük taarruzun içinde 30 Ağustos Dumlupınar Meydan Savaşı Türk orduları için zafer, işgalci Yunanlılar için mağlubiyetin tescillendiği tarihtir" dedi.

Aslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril'in düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Zafer Bayramı ile Çivril'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıl dönümünü kutladı.

Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk milletinin 91 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına göz diken emperyalist güçlere unutamayacakları bir ders verdiğini Aslan, şunları kaydetti:

"Düşmana teslimiyeti kabul etmeyen Mustafa Kemal Paşa ve onunla birlikte yürüyen yurtsever subaylar Anadolu'da Kuvayı Milliye ordularını kurmuşlardır. Mücadeleye Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan sonra geldikleri Ankara'da merkez kurarak kurtuluş savaşını başlatmışlardır. Kurulan düzenli Milli Mücadele ordusu, 1. ve 2. İnönü Zaferleri, Sakarya Meydan Muharebesi zaferi ve nihayet 26 Ağustos 1922 tarihinde Afyon Kocatepe'den başlattıkları Büyük Taarruz ile 9 Eylül 1922'de Yunan işgal kuvvetlerini Ege Denizi'ne dökmüşlerdir. Büyük Taarruzun içinde 30 Ağustos Dumlupınar meydan savaşı Türk orduları için zafer, işgalci Yunanlılar için mağlubiyetin tescillendiği tarihtir."

Kaynak: AA