Mehmetçiğin Dünyası" Sergisi

İSTANBUL - Anadolu Ajansı'nın , Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla hazırladığı, Mehmetçiğin yaşamını anlatan "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergiye, vatandaşlar ve yabancı turistler ilgi gösteriyor.

Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen sergi, 26 Ağustos Pazartesi günü açıldı.

Çocukları veya torunlarıyla müzeyi ziyarete gelen vatandaşlar, "Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisini de geziyor.

Yabancı turist kafileleri de müze ziyareti sırasında, yurt içinde ve dışında Mehmetçiğin yaşamının görüntülendiği fotoğrafları içeren sergiyi ilgiyle inceliyor. Müze görevlileri de turistlere, fotoğraflara ilişkin bilgi veriyor.

Öğrencileriyle 1 haftalığına Makedonya'dan Türkiye'yi gezmeye gelen Ertan İzzet, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, "Tüylerimizi ürperten fotoğraf kareleri gördük. Çok etkilendik, birebir hissettik. Bütün fotoğrafları çok beğendik" dedi.

-1 Eylül'e kadar görülebilecek

AA'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın katkılarıyla 2 ay süren çalışmada yurt içinde ve dışında Mehmetçiğin yaşamını 28 ayrı mekanda görüntüleği sergi, Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında 1 Eylül'e kadar görülebilecek.

Çalışmada, Mehmetçiğin birliğine katılım ve intikal sürecinden başlanılarak, sosyal yaşamı, zorlu etaplardaki eğitim faaliyetleri yeni bir konseptle kapsamlı olarak ele alındı. Tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan "kınalı kuzular"ın doğal halleri objektiflere yansıdı.

-Çanakkale'de 5 bin kişi ziyaret etti

"Ocak-Mehmetçiğin Dünyası" fotoğraf sergisi, ilk olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılı kutlamaları kapsamında, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in açtığı sergiyi, bir haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Serginin, ikinci durağı Ankara oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Anıtkabir'de açılan sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA