Eskişehir'de Darbedildikten Sonra Hayatını Kaybeden Üniversite Öğrencisi

İZMİR - İzmir'de bir grup, Gezi Parkı eylemlerinde darbedildikten sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili açıklamaları nedeniyle Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın istifa etmesi ya da görevden alınması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank önünde toplanan, aralarında MAZLUMDER ve Baran Tursun Vakfı üyelerinin de olduğu grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Suphan Erkan, 19 yaşındaki Korkmaz'ı darp edenlerin doğrudan bir linç etme ve cezalandırma kastıyla hareket ettiğini iddia etti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın adli soruşturmanın devam ettiği aşamada açıklama yaptığını hatırlatan Erkan, "Video kayıtları, olaydaki vehameti net bir biçimde ortaya koymuştur. Eskişehir'deki en üst düzey kamu otoritesini temsil eden Vali Güngör Azim Tuna'nın olayın hakikati açığa çıktıktan sonra bu görevi ifa etmeye devam etmesi kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Baran Tursun Vakfı Başkanı Mehmet Tursun da Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklik önerisinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA