Pendik'te İhtiyaç Sahipleri İçin "hayır Çarşısı"

İSTANBUL - Pendik'teki ihtiyaç sahiplerinin gereksinimleri "Hayır Çarşısı"ndan karşılanıyor.

Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı bin metrekare büyüklüğündeki depoya sahip çarşıya getirilen kullanılmış ya da yeni kıyafet ve eşyalar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Çarşıda reyon reyon ayrılan ürünler arasında ütüden beyaz eşyaya, mutfak araç gereçlerinden halıya, mobilyalardan müzik setine kadar bir ev için gereken her şeyi bulmak mümkün. Giysi reyonlarında ise ayakkabıdan gelinliğe, kabandan bebek giysisine kadar her yaşa göre kıyafet bulunuyor.

Çarşıya verilen ikinci el kıyafetler, kuru temizleme ve ütü bölümünden geçtikten sonra reyondaki yerini alıyor. İsteyen vatandaşlar, yeni veya hiç kullanılmamış eşyalar bağışlayabiliyor. Yeni veya ikinci el giysi ve eşyaları alan Hayır Çarşısı, bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Beyaz eşya ve mobilyaları kapıdan teslim alarak çarşıya getiren belediye ekipleri, eşyaların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Kullanılamayacak durumda olanlar ise hurdaya bırakılıyor.

Toplanan eşyaların kayıt altına alındığı çarşıda, temmuzda 176 eşya, 7 bin 386 parça ikinci el giysi, 361 ayakkabı yardımı yapıldı. Ayrıca engelli vatandaşlara da akülü tekerlekli sandalye ve çeşitli medikal malzemeler sağlandı.

Çarşıda yaklaşan okul dönemi için de hazırlıklar başladı.

İçinde bir öğrenciye gereken tüm malzemelerin yer aldığı çantalar için ihale açılacak. 5 bin aieleye 1. sınıf ürünlerden oluşan kırtasiye yardımı yapılacak. Kırtasiye yardımı almak isteyen ailelerin Hayır Çarşısı'na kayıt yaptırması gerekiyor.

Kaynak: AA