İhd Şube Başkanı Bilici Açıklaması

DİYARBAKIR - İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü Diyarbakır'da gerçekleştirecekleri büyük mitingle kutlayacaklarını söyledi.

Başkan Bilici, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yaşanan durumun barış değil, ateşkes süreci olduğunu ifade ederek, ateşkes sürecinin barışa evrilebilmesi için iki tarafa da büyük sorumluluk düştüğünü savundu.

KCK'nın silahlı güçlerini geriye çektiğini ve bunu büyük oranda tamamladığını iddia eden Bilici, şöyle konuştu:

"Ateşkes sürecinin barışa evrilebilmesi için artık tüm sorumluluk devlete ve hükümete geçmiş durumdadır. Ancak barış dair ciddi adımların henüz atılmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm bu yaşananlar bizleri ülkenin barışını sağlama konusunda ciddi kaygılar duymaya sevk etmektedir. Çıkarılması gündemde olan demokratikleşme paketi, demokratik kamuoyunu oyalama niyeti ile çıkarılan paket olmamalı, insanların talebini karşılamalı, barış sürecine katkı sunacak ve sürecin ilerlemesini sağlayacak düzenlemeler içermelidir.

Böylesi bir süreçte biz sivil toplum örgütleri 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü büyük bir mitingle kutlayacağız. Bu miting görkemli bir katılımla barışa olan özlemin alanlarda haykırıldığı bir miting olmalıdır. Çünkü belli bir aşmaya gelen ancak yavaş ilerleyen barış sürecinin verilecek güçlü bir mücadeleyle sağlanabileceğine inanmaktayız. Unutulmamalıdır ki bu sürecin başarısızlıkla sonuçlanması halinde tüm ülke bundan zarar görecektir."

Kaynak: AA