Edirne Gönüllüleri Öncülerinden Bekleviç'ten Açıklama

Bekleviç, ''Edirne Gönüllüleri, resmi olarak çok sert ilkelerle bir araya gelmiş değil gönüllük esasıyla bir araya gelmiş, Edirne'nin dertleriyle dertlenen insanlardan oluşan resmi dernek kimliği olmasına rağmen grup olarak anılmayı tercih etmiş bir grup'' dedi.

Bekleviç, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdür Vekili Sevil Çelik'i ziyaretinde, Edirne Gönüllüleri'ne ilginin beklediğinin üzerinde olduğunu söyledi.

Edirne Gönülüleri Derneği'nin haziran ayında kurulduğunu ifade eden Bekleviç, şöyle devam etti:

''Edirne Gönüllüleri kent kültürünü güçlendirecek bir dernek. Edirne'nin daha fazla tanıtılmasını, bölgeye daha fazla yatırımcı çekilmesini amaçlayan bir düşünce platformu olarak ortaya çıktı. Şehrin bu tür koordinasyonlara ihtiyacı olduğunu gördük. Kanaat önderleriyle şehrin sorunlarını masaya yatırıp, çözüm oluşturacağımız mufak çalışmaları ve itici gücünü gençlerin oluşturduğu saha çalışmaları yapıyoruz."

Bekleviç, Edirne'de havaalanı kurulmasından, müzelerin yeniden teşrifine kadar olgunlaştırdıkları projelerin toplantılarını yaptıklarını, toplantılarını Vali Hasan Duruer ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk başkanlığında toplantılarla çalışmalarına devam edeceklerini, tamamen gönüllülük esasına göre bir araya geldiklerini aktaran Bekleviç, şunları kaydetti:

''Edirne gönüllüleri, resmi olarak çok sert ilkelerle değil gönüllük esasıyla bir araya gelmiş, Edirne'nin dertleriyle dertlenen insanlardan oluşan resmi dernek kimliği olmasına rağmen grup olarak anılmayı tercih etmiş bir grup. Bürokrasiden şirket yöneticilerine, sivil toplum kuruluşu yetkililerinden, kanaat önderlerini bir araya getirmesiyle Edirne Gönüllüleri, öteden beri hasreti çekilen birlik ve beraberlik duygusuna da katkı sağladı. Buna Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da ağabeylik yapması siyasi olarak da bir güç, irade kazandırıyor. Edirne için güzel şeyler olacak.''

Kaynak: AA