Çorlu ve Çerkezköy'deki Tekstil İşçilerinin Grevi Sona Erdi

TEKİRDAĞ - Çorlu ve Çerkezköy'deki tekstil işçilerinin grevi, Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası ile işverenler imzaladığı toplu iş sözleşmesinin ardından sona erdi.

TEKSİF Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 gün süren grevin, 23. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ile imzalanması sonucu neticelendiğini söyledi.

Toplu sözleşmeyle, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'na üye iş yerlerinde ödenen 72 günlük ikramiyelerin, 120 güne çıkarıldığını ifade eden Bozan, şunları kaydetti:

''Hafta içi fazla çalışmalar yüzde 100 zamlı, hafta tatili çalışması yüzde 100 zamlı,ayrıca müteakip hafta içinde bir gün ücretli izin verilmesi esastır. Genel tatil ve ulusal bayram çalışmaları yüzde 100 zamlı bayram çalışmaları ise dört yevmiye olarak ödenecektir."

Bozan, ücret zamlarının, birinci 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 3, üçüncü 6 ayda yüzde 3, dördüncü 6 ayda yüzde 4, beşinci 6 ayda yüzde 3 ve altıncı 6 ayda yüzde 4 şeklinde olduğunu belirterek, enflasyon rakamlarının bu seviyeleri aşması durumunda eksik kalan oranın ücretlere yansıtılacağını kaydetti.

Çorlu'daki bir kot pantolon fabrikasında 700 ve Çerkezköy'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Yünsa tekstil fabrikasın da bin 320 çalışan tekstil işçisi grev kararı almıştı.

Kaynak: AA