Bayan Şahin Halı Atölyesini Ziyaret Etti

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yöresel Halı ve Kilim Kurs Merkezi ve atölyesini ziyaret eden Vali Vasip Şahin’in eşi Şeyma Şahin, burada dokunan halıları beğendi.

Bayan Şahin Halı Atölyesini Ziyaret Etti
Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, eşi Azize Figen Erdinç, SYDV İl Müdürü Nebi Tepe ve kurs sorumlusu Narin Narin tarafından karşılanan bayan Şahin, atölyeyi gezip, burada imal edilen halılar hakkında bilgi alarak kursiyerlerle sohbet etti.

Halılara hayranlığını gizleyemeyen bayan Şahin kursiyerleri tebrik ederek, teşekkür etti ve el emeği göz nuru bu eserlerinin gerçek değerinden alıcı bularak emeklerinin boşa gitmemesi dileğinde bulundu. Son olarak dokuması tamamlanan 6 metrekarelik yün ve ipek karışımı halının kesimini hep birlikte gerçekleştirerek tezgahtan indirdiler. Daha sonra kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

SYDV İl Müdürü Tepe ve Kurs Sorumlusu Narin, şu anda atölyelerinde 8 halı tezgahı bulunduğunu ve bu tezgahlarda kursiyerler tarafından imal edilen halılar ile kursiyerlerin hem meslek edindiklerini hem de gelir desteği sağladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA