Türklerin Anadolu'ya Gelişinin 942. Yıl Dönümü

MUŞ - AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, "Malazgirt Zaferi, aziz milletimize Anadolu'nun kapılarını açmış olması sebebiyle tarihimizde özel bir yere sahiptir" dedi.

Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, sonuçlarıyla İslam ve dünya tarihine yön veren Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümünü kutladı.

Işık, "Malazgirt Zaferi, aziz milletimize Anadolu'nun kapılarını açmış olması sebebiyle tarihimizde özel bir yere sahiptir. Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhu, tarih boyunca aziz milletimizin ilham kaynağı olmuştur. Kurtuluş Savaşımızda da aynı ruhla mücadele eden milletimiz, bu sayede, tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki, aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi'yle başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek, birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir" dedi.

Büyük komutan Alparslan komutasında ulaşılan eşsiz zaferin Anadolu'nun fethi yolunu açtığını hatırlatan Işık, böylelikle Anadolu topraklarında farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların, barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşamasına imkan sağlandığını ifade etti.

Kaynak: AA