Karadağ'da Sünnet Çocuklarından Mısır'a "rabia" Selamı

ROZAJE - AK Parti Bursa Osmangazi İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları'nın öncülüğünde gerçekleşen organizasyonda, 120 Karadağlı müslüman çocuk sünnet ettirildi. Törenin sonunda protokol ve çocuklar, Mısır'daki darbeye direnişin sembolü olan "Rabia" selamı yaptı.

Rozaje Meydanı'ndaki bir salonda gerçekleştirilen organizasyon Kur'an tilavetiyle başladı.

Rozaje Boşnak Kültür Birliği Başkanı Hazbija Kalac, Türkiye'yi her zaman yanlarında hissettiklerini söyledi.

Organizayonda 120 çocuğun sünnet olduğunu dile getiren Kalac, "Bu cemiyette emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bizim Türkiye ile ortak kültürümüz, bağlarımız var. Bu tür organizasyonlar bağlarımızı daha da güçlendiriyor" dedi.

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Ali Sait Adiloğlu da Evlad-ı Fatihan olan Osmanlı topraklarında, Karadağ'a bağlı Sancak bölgesindeki Rozaje'de böyle bir organizasyon münasebediyle bulundukları için mutlu olduklarını söyledi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde Bursa Büyükşehir Belediyesinin büyük katkılarının olduğunu ifade eden Adiloğlu, "Rozaje'ye ikinci gelişimizde böylesine hayırlı bir cemiyet gerçekleştirmek nasip oldu. Rozaje ile bağlarımızı bundan sonraki organizasyonlarımızla daha da sağlamlaştıracağız. Bu organizasyonların gerçekleşmesinde katkıları bulunan diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ise Balkan bölgesinde, Sancak'ta barışın hakim olması dilediğinde bulundu.

Rozaje'de bugün çok mutlu bir organizasyon için bulunduklarını anlatan İşbilir, ancak dünyanın farklı coğrafyalarındaki Müslümanların malesef zulüm altında yaşadığını belirtti.

Bugün Suriye'de ve Mısır'da daha önce Bosna'da, Kosova'da, Makedonya'da olduğu gibi müslümanların acımasızca katledildiğini dile getiren İşbilir, "Özellikle annelere sesleniyorum. Çocuklarınıza, gençliği, hoşgörüyü, ittifak etmeyi, barışı, İslam ahlakını öğretin. Ancak o zaman Balkan bölgesi ve Sancak barışa ulaşacaktır. Şimdi sizleri Mısır'da Suriye'de zulüm altında yaşayan kardeşlerimizi 'Rabia" selamı ile desteklemeye, onlar için dua etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu çağrı üzerine salonda bulunan tüm protokol, sünnet çocukları ve aileleri "Rabia" selamı yaptı.

Duaların okunmasının ardından sünnet çocuklarına Kur'an ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA