Sapanca Kaymakamı Sarı'ya Veda Yemeği

SAKARYA - Kaymakamlar Kararnamesi ile Kocaeli Vali Yardımcılığı'na atanan Sapanca Kaymakamı Osman Sarı için veda yemeği düzenlendi.

Sapanca Gölü kenarında düzenlenen yemekte konuşan Sarı, ilçeye veda etmediğini, sadece mekanının değiştiğini söyledi.

"Gönüllerin birlikte olduğu yerde vedalar olmaz. Benim gönlüm Sapanca'da kaldı, Sapanca'da yaşayacak. Gerçi bu bölgede çalışmak için üstüne para verseler dahi biraz zor gelirdim fakat Sapanca'nın havasını, suyunu içtikten, bu bölgeyi teneffüs ettikten sonra başka bir yerde çalışmak emin olun ki zor. Böyle akşamlarda bir şeyler söylerken kelimeler insanın boğazında düğümleniyor. Benim tek sevincim fazla uzağa gitmeden yanı başınızda olmak. İnşallah buraya sık sık geleceğim" diye konuştu.

5 yıldır Sapanca'da görev yaptığına değinen Sarı, şöyle devam etti:

"Bilerek ya da bilmeyerek, bilerek asla olmaz, sizi kırdıysam hakkınızı helal edin. Kocaeli'nde artık bir kardeşiniz olduğunu bilmenizi isterim. Bana 5 yıllık görevim süresince kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz bir ortam yaşatan tüm Sapancalı arkadaşlarıma ve kardeşlerime, daire arkadaşlarıma, hizmetlisinden amirine kadar herkese, başta belediye başkanımız olmak üzere, ilçe başkanlarına ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ise Sarı'nın görevi süresince uyumlu çalışma yürüttüklerini kaydederek, "İlçemizdeki çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Birbirimizi üzmeden, kırmadan Sapanca için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu şekilde Sapanca için bir kazanım oluştu. Kendisi yakın bir yere gidiyor, görüşmelerimiz devam edecek. Yeni görevinde başarılar diliyor, inşallah kendisini ileride vali görmek istediğimizi tekrarlıyorum" ifadelerini kullandı.

Sapanca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz da kendisi ve çalışma arkadaşları olarak Sarı'nın kendilerindeki yerinin çok değerli olduğunu, bunun bir ayrılık olmadığını, görüşmeye devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Sarı'ya Belediye Başkanı Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Camgöz, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Mali ve kaymakamlık çalışanları plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Yemeğe Kaymakam Sarı, Belediye Başkanı Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Camgöz, cumhuriyet savcıları Mehmet Beyazıt Şahin ve Zakir Aladağ, hakimler Neslihan Havva Karakayış Akça ve Nermin Tuna, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Dazkır, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Mali, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek, İlçe Müftüsü Orhan Örnek, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, MHP Sapanca İlçe Başkanı Berat Taner, Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen, mahalle ve köy muhtarları, daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA