CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, Malatya'da

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "CHP heyeti, Irak'ta 4 gün boyunca görüşmelerini tamamlamıştır ve yalnızca Türkiye'nin çıkarlarını savunmuştur" dedi.

Günaydın, partisinin Malatya il başkanlığınca düzenlenen toplantıda, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve belediye başkan aday adaylarıyla bir araya geldi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Günaydın, hükümetin en çok övündüğü alanın ekonomi olduğunu belirterek, "Ekonomiyi çok iyi yönettiklerini iddia ediyorlar" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dış ticaret açığının 100 milyar doların üzerinde olduğunu savunan Günaydın, "Yılda 52 hafta var. Bu memleket hafta başına 2 milyar dolardan fazla dış ticaret açığı veriyor" dedi.

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Günaydın, "Bu memleketi faiz lobisine teslim etmeyeceklerini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan hükümetleri, yılda ne kadar faiz ödüyorlar biliyor musunuz? 50 milyar lira. Bu memleket hafta başına 1 milyar lira faiz ödüyor" diye konuştu.

Vatandaşın kredi kartı borçlarının arttığını savunan Günaydın, "Bunun sorumlusu hiç şüphesiz hükümettir" dedi.

Hükümetin Amerika ile her koşulda iş birliği yaptığını, Suudi Arabistan ve Katar ile ortaklık yaparak Körfez sermayesini memlekete sınırsız şekilde çektiğini iddia eden Günaydın, Mısır'da, Suriye'de, Türkiye'de, Lübnan'da, Filipinler'de işlenen cinayetlerin tamamını lanetlediklerini belirterek, "Biz diktatörler arasında ayrım yapan bir siyasal düşünceyi temsil etmiyoruz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyaretine değinen Günaydın, "CHP heyeti, Irak'ta 4 gün boyunca görüşmelerini tamamlamıştır ve yalnızca Türkiye'nin çıkarlarını savunmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

-Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yapılan saldırı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıya da değinen Günaydın, şunları söyledi:

"Hacıbektaş'ta 15 korumanın arasında birinin kolu geldi, bir yumruk atma girişimi oldu ve göğsüne çarptı, galiba çenesini de sıyırarak göğsüne çarptı. Bekir Bozdağ, bir haftadır 'nasıl olur da bu saldırgan zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verebilir hakimler' diyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yani AKP'nin yeniden biçimlendirdiği kurul dayanamadı, açıklama yaptı. Dedi ki 'ya 2012'de bu yasayı sen çıkarttın. Tutuklulukta üst sınır, cezada üst sınır 2 yılı geçmiyorsa tutuklama yasağı var '.Hakim olarak 'tutuksuz yargılanmasına karar verilmesine ben mecburum' dedi.

HSYK bile Bekir Bozdağ'a 'yeter kardeşim bu kadar olmaz' dedi.

"

Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkındaki görüşlerini paylaşan Günaydın, "Demokrasi sözcüğünü diline pelesenk ederek, sandığı diline pelesenk ederek oradan bir meşruiyet sağlamaya çalışan AKP, İl Genel Meclislerini ve İl Özel İdarelerini kapattı. Yerine ne koydu? Valinin başkanlığında yatırım izleme ve koordinasyon merkezi" dedi.

Gökhan Günaydın, seçimle göreve gelenlerin yerine atamayla iş başına gelen valiye yetki verilmesinin yanlış olduğunu savunarak, "Bunun adı demokrasi midir? Değildir. Bunun adı tek adam rejiminin yapı taşlarını döşemektir" diye konuştu.

Kaynak: AA