Binlerce Vatandaş Mısır İçin Bir Araya Geldi

Gaziantep’te binlerce vatandaş Mısır’da yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi.

Binlerce Vatandaş Mısır İçin Bir Araya Geldi
İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge elerinde Rabia işareti posterleri ile gelen binlerce vatandaş sık sık tekbir getirerek slogan attı. Gaziantep gönüllü kuruluşlardan MAZLUM-DER, AGD, İHH, Anadolu Tevhit vakfı gibi 24 sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen mitinge AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katılarak destek verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, mitingde mısırda yaşanan olaylara değinerek açıklama yaptı. İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Hep gözümüzü yaşarttı. Bizim insanlarımız çok fedakar insanlar, Bosna dedik ağladılar. Kulaklarında ki küpeleri, ellerindeki bilezikleri, yüzükleri verdiler. Erkekler ceplerini boşalttılar. Çocuklarımız en sevdiği oyuncakları ortaya koydular. Bir gün Bosna başka bir gün Çeçenistan, Kosova, Makedonya, Afganistan, Mısır, Libya, Suriye derken bütün İslam dünyasını gezdik. Bombaların altında çocuklarının kollarını ve bacaklarını kaybettiklerini gördük. Bizim yüreğimizde tuzun içerisinde çaresizlikten eridi bitti. Ama ayaktayız, direniyoruz ve kazanacağız.”
Kaynak: İHA