Cuma Namazı Sonrası Suriye ve Mısır'daki Olaylar Protesto Edildi

Diyarbakır'da, cuma namazı sonrası bir araya gelen 26 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Mısır ve Suriye'deki olaylar protesto etti.

Cuma Namazı Sonrası Suriye ve Mısır'daki Olaylar Protesto Edildi
Cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenledi.

Grup adına konuşan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Senai Taş, ümmet olarak Kerbelaları, Halepçeleri, Dersimleri, Zilanları, Susaları tekrar tekrar yaşadıklarını, Mısır'da yaşanan katliamların acıları daha taze iken Suriye'deki vahşet haberinin yürekleri dağladığını söyledi.

Taş, "İnsanım diyen hangi yürek küçük bebelerin çırpınarak can verme görüntülerine dayanabilir? Uykularında ölüme yakalanan mazlumların hallerini izleyip hala bu katliamı kim, nasıl yaptı, tartışmalarının anlamı var mıdır? Bebeğinin cansız bedenini elleri arasına alıp göğe kaldıran babanın feryadı, tüm sesleri bastırmıştır artık. Bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda kimyasal silah kullanılıp, kullanılmadığının tartışmasının abestir. En büyük acıyı her zaman mustazaf kitleler çekiyor. Kendini savunmaktan aciz kadınlar, çocuklar ve yaşlılar bu savaştan en fazla zararı görüyorlar. BM'nin rakamlarına göre Suriye'de ölenlerin sayası 100 bini buldu ve bunun yarasına yakını da masum siviller oluşturuyor. Resmi olarak da 2 milyon kişi göçmen durumuna düştü, 4 milyon insan kendi ülkesinde yer değiştirdi. Suriye'nin şerefli, gururlu insanları Türkiye, Ürdün ve başka ülkelerde dilenci durumuna düştüler. Namusuna düşkün kadınlar, küçücük kızlar fuhuş mafyasının elinde, çocukların organları Avrupa'dan Latin Amerika'ya kadar organ mafyasınca satılıyor. Uluslararası camianın gözlemci olarak Şam'da bulunduğu sırada Doğu Guta bölgesinde vuku bulan bu katliam, dünya tarihine kara leke olarak geçerken, mustazafların hanesine ise bir zafer olarak geçecektir. Mısır'daki siyasal İslamın sonu diyerek sevinen Esed, Sisi'nin yaptıklarının yanında kaldığını düşünmüş olmalı ki, kendisi de böyle fütursuzca vahşileşti. Ama tüm zalimler şunu iyi bilsin ki döktükleri mazlumların kanında boğulacaklar" dedi.

Taş, tüm vicdan sahibi insanların seslerini yükseltmelerini ve kendilerinin Suriye halkının yanında olduklarını sözlerine ekledi.

Açıklama sırasında, sık sık tekbir getirilerek, Suriye ve Mısır'daki yönetimler aleyhine sloganlar atıldı. Yapılan açıklamanın ardından kalabalık grup sessiz bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA