BDP Genel Başkanı Demirtaş'tan Taziye Ziyareti

Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, arazi anlaşmazsızlığı yüzünden çıkan kavgada 8 aile bireyini kaybeden Üstün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP'li belediye başkanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ramazanda Bismil ilçesine bağlı Başköy ve Karatepe köyleri arasında arazi anlaşmazsızlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 8 bireyini kaybeden Üstün ailesine taziye dileklerini iletti.

Vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde silaha davranmamaları gerektiğini belirten Demirtaş, ailenin acısını paylaşmak için ilçeye geldiklerini belirtti.

Köylerde yaşanan aile içi kavgalar ve çatışmalardan duydukları üzüntüyü dile getiren Demirtaş, vatandaşları sağduyulu davranmaya davet etti.

Demirtaş, "Olayın gerekçesi, nedeni ne olursa olsun, böylesine bir tutumu parti olarak kabul etmiyoruz. Bütün halkımızın yanındayız. Bu tip sorunlarda hemen silaha sarılmayın. Anlaşmazlıkların çözülmesi konusunda partimiz emrinizdedir" dedi.

Başköy ve Karatepe köylerinde 27 Temmuz'da Üstün ve Er aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada İskan ve oğlu Ömer, Mustafa ve oğlu Mehmet, Muzaffer ve oğlu Berat Üstün ile kardeş oldukları belirtilen Faruk ve Fuat Üstün hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA