Kur’an Öğrendiler Altın ve Bisiklet Kazandılar

İçel’in Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı beldesi Yeni Camii’de yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrencilere başta bisiklet olmak üzere çeşitli hediyeler verildi.

Kur’an Öğrendiler Altın ve Bisiklet Kazandılar
Camide düzenlenen hediye töreninde yaz tatilini Kur’an ve din eğitimi alarak geçiren öğrenciler yakaladıkları başarıya göre Altın, bisiklet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Törende konuşan İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Yaz Kurslarımızda final yapıyoruz. Çocuklarımız yaz Kur’an kurslarında 2 aydır eğitim görülüyor. Onların hem Kur’an’ımızı öğrenmeleri hem de eğitimlerine devam etmeleri nedeniyle değerli imamımız ve sponsor firmalarımızın da katkılarıyla ödüller dağıtılıyor. Tüm hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızı da Kur’an’la buluşturabildiysek, Kur’an’la barıştırabildiysek ne mutlu bizlere” dedi.

Erdemli’de bu yıl yatılı ve camilerde verilen eğitim olarak iki ayrı şekilde Kur’an ve din eğitimi verildiğini belirten Türkmenoğlu, “17 Yatılı Kur’an kursumuzda 2 ay boyunca eğitimlerimiz devam etti. Bin yüz altmışa yakın öğrencimiz bu kurslarımızda eğitim gördü. Yaklaşık olarak 110 camimizde yaz Kur’an kursumuz açıldı. Çocuklarımız Kur’an’la buluştu. Genel olarak toplam sayımız da 7 bin 8 yüz civarındaydı. İnşallah bu büyük katılım önümüzdeki yıl da artarak devam eder” şeklinde konuştu.

Kur’an eğitimi alan öğrencileri ve velilerini tebrik eden Kocahasanlı Belediye Başkanı Kerim Köken’de, “Öğrencilerimiz 2 ay boyunca camilerimizde Kur’an ve din eğitimi aldı. Biz de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrencilerimize hediyeler vermek istedik. Bu yıl başarı gösteren 20 öğrencimize 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında eğitimlerine destek olması açısından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdik. Ben bu kurslarımızın ve öğrencilerimizin katılımlarının daim olmasını diliyorum. Ben İlçe Müftümüz Mahmut Sami Türkmenoğlu ve cami imamımız Ali Köse Bey’e gösterdikleri bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Cami İmam Hatibi Ali Köse ise, “Camimizde 85 öğrencimiz Kur’an ve din eğitimi aldı. Bu eğitimlere katılan bütün öğrencilerimize hediyelerimiz var. Dini bilgilerin yanı sıra 6 sayfa Yasin ezberleyenlere bisiklet ve altın hediye ediyoruz. Öğrencilerimize bu kapsamda 20 tane çeyrek altın, 11 bisiklet, 1 adet cep telefonu, 16 adet 24 parça yemek takımı, ütü ve değişik hediyeler dağıttık. Eğitime devam eden çocuklarımızın hiç birinin emeklerini karşılıksız bırakmıyoruz. Bu zamana kadar verdiğim eğitimlerin hepsinde öğrencilerimizi ödüllendirmek için çalışmalarda bulundum. Öğrencilerimiz de bu durumdan çok memnun kalıyorlar. Verilen hediyeleri hak etmek için daha verimli ve daha dikkatli çalışıyorlar. 2 aylık bir zaman zarfında Kur’an öğrenip Yasin Suresinden de 6 sayfa ezberi yapmak kolay bir olay değil. Ama öğrencilerimiz için yapılan bu uygulamalar onları daha çok motive ediyor. Dini eğitimlerinin yanında ezberlerini de yaptılar. Eğitim süresince öğrencilerimize meyve suyu ve kek ikramlarımız oldu. Onlara bir arkadaş gibi yaklaştık. Onlarda bizleri kırmayarak camimize gelip bu manevi atmosferi teneffüs ettiler. İnşallah bu eğitimlerin ve katılımların devamı önümüzdeki yıllarda da gelir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA