İzmir Şirinyer'deki Cinayetin Zanlısı Adliyede

İzmir Buca’da alkol aldığı Kaya Demir’i bıçaklayıp öldürdüğü, olay yerinden uzaklaştığı sırada iki kişiyi daha bıçakla yaraladığı iddia edilen Y.

A.'nın, ifadesinde Demir’i yakasından tuttuğu için öldürdüğünü, diğer iki kişiyi de selam vermedikleri için bıçakladığını söylediği öğrenildi.
Dün Şirinyer Top Sahası arkasındaki parkta meydana gelen olayda, iddiaya göre; içki içen Kaya Demir (49) ile Y.A. (45) arasında tartışma çıktı. Alkolün etkisiyle tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Poliste çok sayıda sabıkası olduğu öğrenilen Y.A., arkadaşı Demir’i boğazından bıçakladı. Olay yerinde ayrılan Y.A., yol üzerindeki kahvehanede oturan ve bir gün önce kendisine selam vermediğini ileri sürdüğü Hacı Ahmet Gök ile kendisini engellemeye çalışan garson Hasan Doruk’u da bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Y.A.’yı yakalamak için çalışma başlattı. Kahvehanede oturdukları sırada bıçaklı saldırı sonucu yaralanan Gök ve Doruk hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede kanlar içinde yerde yatan Demir’in öldüğünü belirledi. Zanlı Y.A., akşam saatlerinde bir kahvehanede oturduğu sırada yakalanarak gözaltına alındı. Polislere de bıçak çeken Y.A., kısa bir boğuşmadan sonra etkisiz hale getirilerek, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Cinayet suçundan 10 yıl hapis yattığı belirlenen Y.A.'nın, ifadesinde içki içerken yakasını tuttuğu için Demir’i öldürdüğünü, diğer iki kişiyi de kendisini görmelerine rağmen selam vermedikleri için bıçakla yaraladığını söylediği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı Y.A. adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA