"prusias Ad Hypium'' Antik Kentindeki Kazı Çalışmaları

DÜZCE - Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, "Prusias ad Hypium'' antik kentindeki çalışmaların 4-5 yıl sürmesini planladıklarını söyledi.

Konuralp'te vatandaşlarla bir araya gelen Ayengin, burada yaptığı konuşmada, kazı çalışmalarına antik tiyatrodan başladıklarını belirterek, "Çalışmalarımız sadece Konuralp'le sınırlı kalmayacak. Düzce'deki tarihi yerlerin de zamanla incelemesini sürdürmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

Herkesin özveriyle çalıştığını anlatan Ayengin, destek verenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Sizlerin de destek sağlamanızı bekliyoruz. Kaldı ki bu çalışmalar hepimizin geleceği için güzel bir kültürel miras, bunları gün yüzüne çıkarmak ve korumak bizlerin görevi. Kazının ortalama süresini 4-5 yıl olarak planladık. Bu sürenin sonunda buradaki bu büyük kültürel miras, kültür turizmine kazandırılmış olacak. Unutmayalım ki bu sayede bölgeye gelecek turistler Düzce için ekonomik anlamda büyük avantaj olacaktır. Bunu da ancak hep birlikte hareket edersek başarabiliriz.

Bu toplantıyla bölge halkını çalışmanın içine dahil etmek ve desteğini almak istedik. Bu tür bilgilendirme ve sohbet toplantılarını bundan sonra da devam ettirme düşüncesindeyiz."

Kaynak: AA