Adıyaman’da 9 Yıllık Husumet Barış Yemeği İle Son Buldu

Adıyaman’da 9 yıldır aralarında husumet bulunan Deniz ve Turgut Aileleri arasında barış yemeği düzenlendi.

Adıyaman’da 9 Yıllık Husumet Barış Yemeği İle Son Buldu
Düzenlenen barış yemeğine Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ve Deniz ile Turgut aileleri katıldı.

Barış yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Deniz ve Turgut ailelerinin önde gelenleri tokalaşarak barıştı. Barışan aileler daha sonradan beraber yemek yediler.

Deniz Ailesi'nin önde gelenlerinin yapmış olduğu konuşmada, “9 seneden beri iki kabile arasında geçen husumetten dolayı burada toplandığınız için her iki kabileye de çok teşekkür ederim. Allah böyle bir belayı hiç kimsenin başına daha getirmesin” şeklinde konuştular.

Vali Yardımcısı Levent Öztin ise, “Çocuklarımıza, torunlarımıza, barışı huzuru miras bırakmamız lazım. Çünkü onlara örnek olmamız lazım, büyüklük göstermemiz lazım. Merhamet edene merhamet edelim, affedeni Allah affetmiş olsun. Bu anlamda affeden tarafa da canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu barışın huzurun iki aileye, Deniz ve Turgut ailelerine, köylerine, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve aileler birbiriyle tokalaştıktan sonra barış yemeği yenildi.
Kaynak: İHA