Marmaraereğlisi Cemevi'nin Açılışı Yapıldı

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde yapılan cemevi törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, 5 ayda kaba inşaatı tamamlanarak açılışı yapılan cemevinin hayırlı olmasını diledi.

Cemevinin inanç doğrultusunda bir araya gelen insanları aynı çatı altında toplayacağını ifade eden Köprülü, ''5 ay gibi kısa bir sürede buraya güzel bir bina yapılmış. Kaba inşaatı biten ve bazı bölümleri açılarak hizmet vermeye başlayan bu binada, aynı inanç paralelinde bir araya gelen insanlarımızın toplanması da çok güzel ve anlamlı. Aynı amaç doğrultusunda bir araya gelen insanlar büyük işler başarır. Bu bina da bunun göstergesi'' diye konuştu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da inanç toplumlarına hizmet etmenin de ibadet olduğunu söyleyerek, ''Yaklaşık 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde bu binanın temellerini atarak yapımına başladık. Kaba inşaatı tamamen biten cemevimizin, bütün bölümleri de çok kısa bir sürede açılarak tamamen hizmete girecek" dedi.

Törene, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmara Ereğlisi Cem Vakfı Başkanı Hıdır Şanlı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA