Pamukkale Antik Havuz İlgi Odağı Oldu

Antik çağlarda kral ve kraliçelerin girdiğine inanılan, içinde yer alan sütun başlıkları ve mermer parçaları ile ilginç görünüme sahip antik "Kleopatra Güzellik Havuzu"na, yerli ve yabancı turistler ile çeşitli hastalıkları şifa arayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hierapolis'te 692'de meydana gelen depremde, portiklerin termal suyun kaynağının yanına devrilmesiyle oluşan antik havuz, Pamukkale'nin en önemli simgelerinden biri olarak kabul ediliyor.

Su sıcaklığın yaz ve kış aylarında 36 derece olması, havuzdaki termal suyun içerdiği bileşenlerin kalp rahatsızlıkları, tansiyon, romatizma, deri, göz, felç, sinir ve damar hastalıkların tedavisine katkı sağladığına inanılması, havuzun ilgi görmesine neden oluyor.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan tahliller sonucunda, havuzun suyunun romatizmal hastalıkların tedavisine yardımcı olduğunun kanıtlandığını söyledi.

Pamukkale'ye günlük 2 bin 500 kişinin giriş yaptığını belirten Oklu, "Konukların en çok tercih ettiği bölüm Kleopatra Havuzu. Eşi benzeri olmayan bu havuzu görmek için isanlarımız dünyanın dört bir tarafından geliyor. Elimizdeki bu değeri çok iyi korumamız lazım" dedi.

Tatil için Pamukkaleyi seçen Christof Paul da, Pamukkale'nin televizyonlarda görünenden çok daha güzel olduğunu belirterek, "Burası adeta cennet gibi. Bir an önce havuza girmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA