Direksiyon Eğitimi Karayollarında Verilecek

Değişen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Yönetmeliği hakkında bilgilendirme toplantısı Muğla Öğretmen Evi toplantı salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Cevdet Bulut’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Direksiyon Eğitimi Karayollarında Verilecek
Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Fikret Süren, Muğla ilçelerinde görev yapan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları sorumluları, Milli Eğitim idarecileri ve personelleri katıldılar.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, “Bakanlığımızın MTSK yönetmeliğini ve sınav sistemini değiştirmesiyle beraber bu konu ile ilgili hassasiyetini vurgulamak için bir eğitim çalışması başlattı. Bizim avantajımız 2 tane sınavı yeni yönetmelik ile gerçekleştirdik. Bakanlık Şube Müdürümüz Cevdet Bey ile diğer illerde gerçekleştirilen sınavları kıyaslama imkânı bulacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Bakanlık Şube Müdürü Cevdet Bulut, yönetmeliğin Avrupa Birliği standartları doğrultusunda değiştiğini anlattı. Bulut, “Yeni düzenleme ile kursiyerlerimiz direksiyon eğitimini akan trafikte ve karayollarında almak zorundalar. Teorik derslere 1/5 oranında devamsızlık hakkı getirildi.

4 dönem sınava girip başarısız olan adaya, 12 saatlik akan trafikte tekrar eğitim alması koşulunda 4 dönem daha sınava girme hakkı verildi.

Ayrıca her kursiyerin direksiyon sınav süresi 15 dakikadan 30 dakikaya çıkarıldı” dedi.

Kaynak: İHA