Keçiören Belediyesi Ailelere Ücretsiz Hizmetler Veriyor

Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, pedagojik danışmanlıktan sağlıklı beslenmeye hukuk danışmanlığından beden diline varan çeşitlilikte ücretsiz danışmanlık ve seminer hizmetleri veriyor.

Keçiören Belediyesi Ailelere Ücretsiz Hizmetler Veriyor
Keçiören Belediyesi Aile Eğitim Merkezi, 2009 yılı Kasım ayından itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde “Aile Danışmanlığı, Beslenme Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlığı, Pedagojik Danışmanlık ve Psikolojik Danışmanlık” alanlarında bireylerin veya ailelerin yaşam kalitelerini yükseltecek destek hizmeti sunuluyor. Seminer çalışmaları ise, Keçiören Belediyesi’nin KEDEM, KADEM ve KEÇMEK kurs merkezleri, Kur’an kursları ile ilköğretim ve liselerde “Anne Baba Okulu, Beslenme Okulu, Eğitim Danışmanlığı, Etkili İletişim ve Beden Dili” alanlarında düzenleniyor.

Danışmanlık alanlarında haftada birer gün hizmet veren merkez, talep yoğunluğundan dolayı pedagojik danışmanlık alanında haftada iki gün iki uzmanla görev yapıyor. Telefonla randevu sistemi ile çalışan merkez, kişiler hakkında kısa bir bilgi alınmasının ardından gerekli danışmanlık alanına yönlendiriyor. Hukuk Danışmanlığında daha çok boşanma öncesi ve sonrası işlemler ile miras işlemleri konularında danışmanlık talep ediliyor ve haftada ortalama olarak 4-5 danışan başvurusu değerlendiriliyor. Psikolojik Danışmanlık alanında ise 15 yaş üstü yetişkin kişiler, genellikle sorunlarıyla başa çıkma ve çözme, mutlu yaşam becerileri kazanma ve stres yönetimi becerilerini elde etmek için danışmanlık talep ederken, haftada ortalama 10-14 başvuru alınıyor. Seanslar uzmanların gerek gördüğü sürece devam ediyor.

EN ÇOK BAŞVURU PEDAGOJİK DANIŞMANLIĞA
Aile Danışmanlığı’na genelde aileler, anne baba ve çocuk,karı-koca, gelin-kaynana olarak aile içi problemlerini çözmek, iletişim becerileri kazanmak için başvuruyor. Danışmanlık seansları uzmanlar tarafından, haftada ortalama 6-8 seans hizmet veriliyor. 0-15 yaş gurubundaki çocuklara hitap eden Pedagojik Danışmanlık alanında ise okul öncesi ve sonrası olmak üzere yoğunlukla, “Anne çocuk iletişimi, hiperaktivite ve dikkat eksikliği, alt ıslatma, davranış ve uyum bozuklukları” şikayetleri ile yapılan başvurular değerlendiriliyor.

KADINLARIN GÖZDESİ BESLENME
Beslenme Danışmanlığı alanında ise genellikle grup seminerlerinin yapılmadığı yaz aylarında bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor. Daha çok bayan olan danışanların kilo takiplerinin yanısıra,sağlıklı ve doğru beslenme ilkelerini öğrenerek alışkanlık haline getirmeleri sağlanıyor. Bu alanda bir aylık dönemleri kapsamak üzere haftada ortalama 10-15 başvuru takip ediliyor.

EVLİLİKTE SEVGİ DİLİ ÖĞRETİLİYOR
Aile Eğitim Merkezi’nin düzenlendiği eğitim seminerleri de Keçiörenlilerden büyük ilgi görüyor. Evlilik okulu seminerlerinde, “Evlilik tanımlaması, eş olabilmek, aile olmanın önemi, evlilikte kadın ve erkeğin sorumlulukları, aile içi hedefler” gibi konu başlıklarının yanısıra “evlilikte iletişim becerileri ve sevgi dilleri” gibi ilgi çekici konular da ele alınıyor. Geleceklerine etki edecek önemli sınavlara hazırlanan çocuk ve gençleri de unutmayan merkez, düzenlediği eğitim danışmanlığı seminerleri ile “öğrenmeyi öğrenme, sınava nasıl hazırlanılır, başarı ve motivasyon, sınav stresini yenme, soru çözme teknikleri” gibi konularda öğrencilere destek oluyor.

Kişisel gelişime önem veren Keçiörenlilere yönelik seminerler de düzenleyen merkez, İletişim ve Beden Dili Seminerleri ile “iş ve sosyal yaşamda iletişim, insanı anlamak ve kendini anlatmak, stresi kontrol etme ve yenme, insanın kendini ifade etme becerisi, halkla ilişkiler” gibi konularda ücretsiz eğitim desteği sağlıyor.
Kaynak: İHA