Uçamayan Yavru Balıkçıl'ı İlçe Tarım’a Teslim Ettiler

Ödemişli iki arkadaş, çalıştıkları işyerine yakın bir yerde karşılaştıkları bölgede eşine rastlanmayan bir kuşu, ilçe tarım müdürlüğüne kadar getirip veterinerlere teslim etti.

Uçamayan Yavru Balıkçıl'ı İlçe Tarım’a Teslim Ettiler
Selim Yılmaz ve Raşit Böcek adlı iki arkadaş, Tekstil mevkiindeki bir mandıra yakınlarında karşılaştıkları balıkçılın ürkek davrandığını fark edip uçamadığı anladıklarında, önce hasta olduğunu sandılar. Uzun süren uğraş sonucunda yakaladıkları kuşun bölgede yaşayan cinslere benzemediklerini gören iki arkadaş soluğu ilçe tarım müdürlüğünde alıp, kuşu veterinerlere teslim ettiler. İlçe tarım müdürlüğü veterinerlerinden Tekin Alpsoy ile ziraat mühendisi Melih Mıcık, yaptıkları inceleme sonucunda henüz yavru olan kuşun balıkçıl olduğunu anladılar. Bu türün bölgede yaşamadığını belirten Alpsoy ve Mıcık, balıkçıl türü kuşun, İzmir’deki Sasalı Doğal Parkı’na gönderileceğini söylediler.
Böyle bir kuşun türünün azaldığını belirten Alpsoy, kuşu bulup ilçe tarım müdürlüğüne kadar getiren Selim Yılmaz ve Raşit Böcek adlı iki arkadaşa teşekkür ederek, “Bu kuş, belki başkası tarafından bulunsa sofralık olurdu. Duyarlı davranıp bize getirdikleri için şanslıyız” dediler.

Kuşun etrafında toplanan meraklı vatandaşlar da, birkaç gündür bir şey yemediği anlaşılan kuşu doyurabilmek için çaba sarfettiler.
Kaynak: İHA