Mandalina Üreticileri Birliği Kanada'da Tanıtıldı

İZMİR - Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği'nin çalışma modeli, akademik toplantı konusu olarak incelendi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan ekip, Seferihisar Belediyesi ve Mandalina Üreticileri öncülüğünde kurulan Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği iş modelini, Kanada-Toronto'da gerçekleşen Makropazarlama Kongresi'nde akademik tebliğ olarak sundu.

"Neoliberal Çağda Makropazarlamanın Rolü Nedir" temasıyla toplanan ve 150 akademisyenin katıldığı toplantıda yer alan Yrd. Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı, Yrd. Doç. Dr. Bengü Sevil Oflaç ve Yrd. Doç. Dr. Tuğba Örten, Tuğrul Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modelini "Sürdürülebilir İş Modelleri" oturumunda örnek çalışma olarak gösterdi.

İlgili sunuş esnasında kongreye katılan akademisyenlere Seferihisar'la ilgili tanıtım broşürleri dağıtıldı. Ayrıca, Seferihisar ve Teos Antik Kenti'nin tarihçesini anlatan İngilizce kitaplar ise York Üniversitesi kütüphanesine bağışlandı.

Ekibin, sunumlarının New York Ekonomi Dergisi'nde yayımlanması için teklif aldıkları, Seferihisar Mandalina Üreticileri Birliği İş Modeli'nin performans değerlendirmesini ilgili dergiye makale olarak gönderecekleri de belirtildi.

Kaynak: AA