Fener Rum Patriği Barthelomeos’dan, Maçka Belediye Başkanı Genç’e Destek

Fener Rum Patriği Barthelomeos, 2014’teki yerel seçimlerde Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i aynı makamda görmek istediklerini söyledi.

Fener Rum Patriği Barthelomeos’dan, Maçka Belediye Başkanı Genç’e Destek
Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde yer alan tarihi Sümela Manastırı’nda bu yıl 4.’sü düzenlenen ayin sonrası Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i makamında ziyaret eden Fener Rum Patriği Barthelomeos, 2014’deki yerel seçimlerde Ertuğrul Genç’i desteklediklerini belirtti.

Barthelomeos, yaptığı açıklamada, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in kendilerine sürekli yardım ettiğini dile getirerek, “Sayın Başkan ayinlerimizi, dualarımızı organize etmek amacıyla her zaman yardımcı oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Türkiye’de yerel seçim var. Sayın Başkan’a eğer aday olacaksa tekrar seçilmek istiyorsa kendisine başarılar diliyoruz. Tabi Maçkalıların kararına bağlı, fakat bizim temennimiz gelecek sene Sayın Başkan’ı aynı yerde ziyaret edebilmemizdir” dedi.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ise, önümüzdeki yerel seçimlerde aday olacağını kaydederek, “Genç ise her türlü düşünce ve inanca saygılı olduklarını vurgulayarak, "Çünkü biz bu ülke topraklarında doğduk ve beraber yaşayacağız. Ömrümüz olduğu sürece bu topraklarda özgürce ve insanca yaşayacağız. Gerçekten bu Maçka’da farklı bir olguyu daha gündeme taşıyor. Patrik hazretlerinin temennilerine bende katılıyorum. Eğer Allah ömür verirse, yerel seçimlerde tekrar aday olacağız” diye konuştu.

Fener Rum Patriği Barthelomeos, Maçka Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından, kaldığı otelde bir süre istirahat ettikten sonra Trabzon’dan havayolu ile ayrılacak.
Kaynak: İHA