Bodrum'daki Teknenin Batma Anı Görüntülendi

MUĞLA - Bodrum'un Bitez beldesi açıklarında içerisinde 9 kişi bulunan teknenin alabora olarak batma anı kameraya kaydedildi.

Kargı Adası açıklarında dün akşam saatlerinde 11 metre uzunluğundaki bir yelkenli teknenin henüz belirlenemeyen nedenle batmasının ardından Sahil Güvenlik Güvenlik ekiplerince kurtarılan ve pasaportları olduğu öğrenilen 2'si çocuk 7 Suriyeli, yurda kaçak yollarla giriş yaptıkları gerekçesiyle ifade işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere yabancılar şubesine gönderildi.

Suriyelileri yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçirmeye çalıştıkları ileri sürülen Türk tekne kaptanı E.T. ile yardımcısı M.M.K. da sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada teknenin batma anının yer aldığı görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde teknenin sulara gömülmeye başladığı, teknenin kaptanı, yardımcısı ve bir kişinin daha yelkenli üzerinde yardım bekledikleri görülüyor.

Teknenin bir süre sonra tamamen denize gömülmesiyle üzerindeki 3 kişi kendilerini denize bırakıyor. Bu kişiler, tekneden arkada kalan eşyalara tutunarak bekleyişlerini sürdürüyor.

Teknedekilerden 6'sı ise batan tekneye ait zodyak bota binmiş, bu kişiler daha sonra Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılmıştı.

Kaynak: AA