Aksaray Valisi Altınok Açıklaması

AKSARAY - Aksaray Valisi ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Altınok, "Türkiye'de en iyi gelişen organize sanayilerden birisi Aksaray Organize Sanayi Bölgesidir" dedi.

Aksaray Valisi Altınok, Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, yol, arsa talepleri, organize sanayinin işleyişi alakalı görüşmeler yaptıklarını, bunları yaparken de 100 kişiyi istihdam ederek, 38 dönümlük arsa tahsis ettiklerini söyledi.

Aksaray'daki organize sanayinin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü dile getiren Altınok, "Hızlı gelişimle beraber burada istihdam yaratan sanayici kardeşlerimizin ve çalışan işçi kardeşlerimizin daha iyi şartlarda üretim yapabilmesi için altyapı noktasında çalışıyoruz. Türkiye'de en iyi gelişen organize sanayiler birisi Aksaray Organize Sanayi Bölgesidir" şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı ve OSB Başkan Vekili Nevzat Palta da Aksaray OSB'nin yatırım için cazibe merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Sayın valimizin bahsetmiş olduğu gibi yaklaşık olarak 100 kişiye istihdam oluşturuldu ve 38 dönümde arsa tahsisi yapmış olduk. Tabii ki bunlar sevindirici. Belki şöyle baktığımız zaman bu süreçte, yüzlerce insana burada iş aş imkanı sağlamış oluyor. Aksaray OSB açısından hakikaten önemli bir gösterge olarak değerlendiriyoruz" dedi.

ATSO Başkanı Ahmet Koçaş ise ilk kez katıldığı OSB toplantısında Yönetim kurulunun sorunları çok iyi bildiğini ve bu nedenle herkesin biraz sabırlı olması gerektiğini belirterek, "Bu benim ilk toplantım. Organize sanayimiz günden güne büyüyor. Bugün de yine yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlayacak 38 dönümlük bir arazi tahsisi yapıldı. Aksaray dışarıdan bakıldığı zaman diğer iller içerisinde her zaman farklılığını önde götüren bir il boyutunda gidiyor" dedi.

Kaynak: AA