Pasinler’de Muhtarlar Tarım Arazilerinin Satışı Konusunda Bilgilendirildi
Erzurum Defterdarlığınca Erzurum’un Pasinler ilçesinde muhtarlara hazineye ait tarım arazilerin vatandaşlara satışıyla ilgili bilgi verildi.

Taş, yaptığı sunumda muhtarlara bu fırsatı vatandaşların iyi değerlendirmesi gerektiğini, taşınmazın rayiç bedelinden yüzde 50 oranında indirim yapılacağını, satış bedelinin tamamını peşin ödeyecek vatandaşlara yüzde 20, en az yarısı peşin ödeyecek vatandaşlara ise yüzde 10 oranında ek bir indiriminde yapılacağını belirtti.
Defterdar Yardımcısı Orhan Taş, ayrıca tarım arazilerinin satış bedelini peşin ödeyeme imkanı olmayan vatandaşlara ise taksitle ödeme kolaylığı getirildiğini, satış bedelini peşin ödeyemeyen vatandaşlara altı yıl içinde ödenmek üzere 12 taksit imkanı ile ödeme yapabileceklerini ifade etti.
Erzurum Defterdarlığınca düzenlenen bilgilendirme toplantısına Köprüköy Kaymakamı Pasinler Kaymakam vekili Ersin Boylu, Erzurum Defterdarı Ali Tongül, Pasinler Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yunus Baysal, Muhasebe Kontrol uzmanı Fikret Töre, Pasinler Mal Müdürü Birgül Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve çok sayıda muhtar katıldı.
