20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi yapılacak ''Uluslararası Altın Koza Film Festivali'' kapsamında afiş teması yarışmasının sonuçlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 16-22 Eylül'de gerçekleştirilecek 20'nci Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında düzenlenen afiş tasarım yarışmasında birinciliği Kamil Doğan, ikinciliği Bahadır Mermut ve üçünlüğü Hasan Hemşindereli kazandı.

Birinci seçilen afişin tasarımcısı Kamil Doğan, eseriyle ilgili şunları kaydetti:

"Festival için tasarlanan afişte, festival ışığının Adana'nın sembolü olan Seyhan Nehri'nden yayılarak tüm Türkiye'yi ve dünyayı kucakladığı temasını işledim. Elinde film şeridi taşıyan çocuk, sevgi, barış ve kardeşliğe çağrı yapıyor. Adana'nın sembolü olan Seyhan Nehri tüm güzelliği ile gözler önüne serilerek, tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerine de vurgu yapılıyor. Afiş çalışmasında mat ve soft renk uygulaması kullandım. Gökyüzünde ise pamuk kozası ışık dokunuşlarıyla yer aldı."

82 sanatçının katıldığı yarışmanın seçici kurulunda Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sibel Onursoy, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, Altın Koza A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin, grafik sanatçıları Sefa Sofuoğlu ve Mustafa Öncül, Altın Koza A.Ş Genel Müdürü Candan Yaygın yer aldı.

Kaynak: AA