Kartepe'de Yaz Spor Okulları Başlıyor

Kartepe Belediyesi’nin yaz spor okulları Pazartesi günü başlıyor.

Kartepe'de Yaz Spor Okulları Başlıyor
Bu yıl 12 farklı branşta spor eğitimi verilecek Kartepe Belediyesi Yaz Spor Okulları’ndan geçen yıl 2 bini aşkın minik faydalanmıştı. Açılış töreni yapılmayacak yaz spor okullarında, 12 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yüzme, futbol, basketbol, voleybol, karate, taekwondo, güreş, badmington, atletizm, golf ve su kayağı branşlarında 15 eğitmen nezaretinde eğitimler verilecek.

Yaz spor okulları eğitimleri yüzme branşında Kartepe Park Otel Havuzunda, salon sporları eğitimleri Acısu Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda, futbol ise Ulus Mahallesi’ndeki Kartepe Belediye Gençler Birliği Spor Kulübü Tesisleri, Derbent Sahası’nda, Uzunçiftlik Atakent Vefa Küçük Spor Kompleksinde ve Suadiyespor Sinan Sipahi Stadı’nda, hentbol branşı Rahmiye Pınarbaşı Spor ve Yaşam Alanı Tesisleri’nde, güreş branşı 17 Ağustos İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda, su kayağı Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde, uzak doğu sporları olan taekwondo ve karate branşlarının eğitimleri ise Uzunçiftlik Prefabrik Salonu, Acısu Kültür Merkezi ve Kar-Mek Köseköy Kurs Merkezi’nde, golf ise Ketenciler Kartepe Golf Kulübü Tesisleri’nde düzenlenecek.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Her geçen yıl artan ilgi ile yaz spor okullarımız, bu yıl da çocuklarımıza yaz aylarını faydalı şekilde değerlendirme imkanı sunmayı hedeflemektedir. Çocuklarımızın gelişimine katkı verecek, sokaklardan uzak tutacak, kötü alışkanlık edinmelerinin önünü kesecek yaz ve kış spor okulları ile geleceğimizin teminatı yavrularımızın sporu daha sağlıklı ve bilinçli yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Miniklerimizde gösterdikleri ilgi ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarında yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı bulacaklar” dedi.

Kaynak: İHA