Adıyaman’da Bayram Şekerli Trafik Uyarıları

Adıyaman polisi, kent giriş ve çıkışlarında trafik uygulaması yaparak sürücülerin bayramlarını kolonya ve bayram şekeri ile kutlarken, sürücüleri yolculukta dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Adıyaman’da Bayram Şekerli Trafik Uyarıları
Bayram nedeniyle yolculuk yapan ve birçok kişinin bayram yolunda trafik kazası geçirmesi sonucu hayatını kaybetmesi ve onlara insanın yaralanmasını ve kazaların önüne geçilebilmesi için trafik polisleri Sakarya Caddesi Adıyaman- Malatya karayolunda trafik uygulaması yaptı. Yapılan trafik uygulamasında durdurulan araçlar içerisinde bulunan yolculara, bayram şekeri ve kolonya ikram edildi. Bayram şekeri ve kolonyalarını alan yolculara daha sonra trafik konusunda uyarılar ve el broşürleri verildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme ve Şube Müdür Vekili Yusuf Orçan, “Bayramda bildiğiniz gibi insanların kavuşması, hüzünlerinin atması için var. Bayramı bayram tadında kutlamak, karayolunda asayiş ve trafik güvenliğini temin etmek amacıyla denetimler yapıyoruz. Bu denetimleri yaparken, özellikle trafik polisimizin eğitici, öğretici, nasihat edici yönlerini de ön plana çıkararak broşürler dağıtıyoruz. Kemer ve hız konusuna özellikle vurgu yapıyoruz. Çok ilden trafik kazası haberleri geliyor. O yönden bizim ilimiz biraz şanslı. Bir iki ufak hafif yaralamalı trafik kazasından başka ciddi bir kazamız olmadı” dedi.

Trafik uygulamasına giren sürücüler ise, polis ekiplerinin yapmış olduğu bu tür çalışmalardan memnun kaldıklarını ülke genelinde kazaların meydana geldiğini ve birçok kişinin bu kazalardan yaralandığını aynı zamanda hayatlarını kaybettiklerini ve yola çıkan araç başına geçen sürücülerin mutlaka emniyet kemerlerinin takmalarını ve dikkatli bir şekilde araç kullanılması gerektiğini söylediler.
Kaynak: İHA