"geleneksel 5. Eflani Doğa ve Kültür Şenliği"

KARABÜK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sadece maddi kalkınmayla sorunlarınızı çözemezsiniz, huzur ve mutluluğa ulaşamazsınız, sadece kuru bir maneviyatla da mutlu olamazsınız, maddiyatla desteklenmediğiz zaman" dedi.

"Geleneksel 5. Eflani Doğa ve Kültür Şenliği" için ilçeye gelen Şahin, Milli Eğitim Müdürlüğünden Karabük Üniversitesine devredilen, Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu adıyla hizmet verecek olan binaya yeni tabelasının asılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, okulun açılması konusunda başından beri yürütülen çalışmalardan haberdar olduğunu ve desteklediğini söyledi.

Eflani için yüksekokulun büyük önem arz ettiğini, ilçenin kaderini değiştireceğini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Eflani Hayvansal Üretim ve Yönetim Meslek Yüksekokulu, Eflani'nin bir avantajıdır. Kalkınma, iki kanatlı bir kuş gibidir. Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemsettin Hazretleri'nin bir sözü vardır. 'Maddesiz mana aciz, manasız madde ölüdür '.Sadece maddi kalkınmayla sorunlarınızı çözemezsiniz, huzur ve mutluluğa ulaşamazsınız, sadece kuru bir maneviyatla da mutlu olamazsınız, maddiyatla desteklenmediğiniz zaman. Kalkınma, iki kanatlı bir kuş gibidir. Bir taraf maddiyat, bir taraf maneviyat. İşte burada ikisini birlikte görüyoruz.

Bir tarafta meslek yüksekokulu, karşısında merkez camisi. Biri maddi kalkınmayı, diğeri manevi kalkınmayı temsil ediyor."

Şahin, Karabük Valisi İzzettin Küçük, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, törenin ardından Eflani Yeni Camisi'nin açılışını yaptı.

Kaynak: AA