Çü'den Üniversite Adaylarına Tercih Hizmeti

ADANA - Çukurova Üniversitesi 2013-2014 öğretim yılında yüksek öğretim programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerden ÇÜ'yü tercih etmek isteyenlere çeşitli bilgiler sunan web sayfası oluşturdu.

ÇÜ'den yapılan açıklamaya göre, www.tercih.cu.edu.tr adresinden hizmet veren web sayfası, aday öğrencilerin şehir ve üniversitedeki olanaklar hakkında sağlıklı bilgi edinebilmesi amacıyla hazırlandı.

Sayfada, öğrenciler tanıtım talep formunu doldurarak istedikleri meslek yüksek okulu ve fakülte hakkında broşür edinebilecek, burs ve yurt imkanlarını öğrenebilecek.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise tercih sitesinde aday öğrencilere yönelik yayımladığı mesajda, öğrencilerin üniversite seçerken ve bölüm tercih edereken sadece meslek odaklı düşünmemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Tercihlerinizde, kişisel meraklarınızı ve ilgi alanlarınızı besleyecek olanaklara önem vermenizi tavsiye ederim. Tercih edeceğiniz üniversitenin sizlere sağlayacağı eğitim ve araştırma imkanlarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve renkli bir kampus hayatı gibi ayrıcalıklarını da göz önünde bulundurmanızı öneriyorum. ÇÜ, Seyhan Baraj Gölü doğu yakasında muhteşem bir doğa içerisinde 20 bin dekar arazi üzerine kurulu 16 fakülte, 5 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 3 enstitü ve 26 araştırma ve uygulama merkezi ile öğrencilerine bu olanakları en iyi şekilde sunmaktadır. Her yıl yüzlerce öğrencimiz, Avrupa Birliği ve ABD üniversiteleriyle yapmış olduğumuz öğrenci değişim protokolleri kapsamında belirli sürelerle yurtdışında eğitim alma imkanına da sahip olabilmektedirler. Verdiği diploma ile uluslararası tanınırlığı olan üniversitemiz, öğrenci odaklı kaliteli eğitim anlayışı ve seçkin akademik kadrosu ile sizleri bu kampus alanında birlikte yaşamaya davet ediyor. Unutmayınız, üniversitemizin odağında siz öğrenciler varsınız ve bizler sizler için buradayız."

Kaynak: AA