Chp’li Kadınlardan Başkan Yardımcısı Çoban’a Destek

CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe Başkanı Sümran Ünal ve kadın kolları üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban’a destek verdi.

Chp’li Kadınlardan Başkan Yardımcısı Çoban’a Destek
CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe Başkanı Sümran Ünal, CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altınaş ve kadın kolları üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban’a destek verdi.

CHP Kadın Kolları Aydın Merkez İlçe Başkanı Sümran Ünal, yaptığı açıklamada; “06 Aralık 2012 tarihinde kabul edilen 6360 sayılı yasayla Aydın Belediyesi Büyükşehir Belediyesi olmuştur. 6360 sayılı yasa gereği tüzel kişiliği sona erecek olan İl özel İdaresi’nin taşınır taşınmaz mal varlıkları kurulacak olan bir komisyonla ilgili birimlere devredilecektir. 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Belediyelere Genel Aydınlatma giderlerine katılma yükümlülüğü getirilmiştir bir başka deyişle nüfusu giderek artmakta olan Aydın’ın enerjiye olan ihtiyacı da artacaktır. Bilindiği gibi Aydın jeotermal kaynakları açısından zengin bir kenttir. Ülke rezervinin yüzde 70’ine sahiptir. Aydın halk sahip olduğu bu kaynakla elektrik üreteceği gibi bu kaynağı seracılıkta, ısıtma ve soğutmada kullanacaktır. Aydın halkına daha kaliteli bir yaşam sunmak anlayışında ve çabasında olan Aydın Belediyesi özel sektöre satılan iki sahadan sonra elimizde kalan son saha çiftlik sahasının Aydın’ın ve Aydınlının olmasını istemektedir” dedi.

Çiftlik jeotermal sahasıyla ilgili olarak kamuoyunda çeşitli söylentilerin dolaştığını savunan Ünal, “Aydın halkını daha kaliteli bir yaşam sunmak amacıyla Aydın halkının malına sahip çıkan Aydın’ın ve Aydınlının çıkarını koruyan Aydın Belediyesi, Çiftlik sahasının büyükşehire devredilmesi için uzun süredir uğraş vermektedir. Buradan Valiye sormak istiyoruz; ‘Aydın halkının malı olan bu kaynağa sahip çıkarak büyükşehire devredilmesini istemek mi doğrudur. AYTER’e devredilmezse Bakanlığa kalır” diyerek bu kaynağın üçüncü şahıslara geçmesini sağlamak devletin malını devletten esirgemek mi doğrudur? Yine biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti demokratik, insan haklarına saygılı sosyal hukuk devletidir. Ayrıca devlet geleneğimizde kurumlar yazıya yazıyla cevap verirler. Sayın Valinin, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban’a göstermiş olduğu bu davranışı yanlış buluyor kınıyoruz. CHP Kadın Kolları olarak kendi düşüncesinden başka düşünceye tahammül göstermeyenlere bizde tahammül göstermeyeceğimizi Sayın Vali Kerem Al’ın Çiftlik Sahasını Aydın halkına bırakması gerektiğini her platformda yineleyeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA